Leuke sites/blogs over scrappen/veel lay-outs


Nederlandse sites:

*Ü* Monique's scrapsite ~ duidelijke foto's en goede uitleg over technieken, de zogenaamde how-to's. Zeer zeker een aanrader. Ook ik kijk hier regelmatig als ik wil weten hoe je bepaalde "dingen" in elkaar moet maken!!

*Ü* Piensatelier ~niet alleen een on-line winkel, maar ook onder het kopje "lay-outs gallery en PADT-gallery" veel lay-outs. Ook tag-boekjes en ander scraptoepassingen.

*Ü* Tineke Agema ~een site met duidelijke beschrijvingen, voorbeelden en leuke ideetjes!!

*Ü* Scraps ~ leuke site met veel voorbeelden, webwinkel en hier kun je ook workshops volgen. Ook ik zal hier eens workshops voor geven. De winkel zit in Nieuwerbrug (vlakbij Gouda)

*Ü* naarscraps.blogspot.com ~ leuk blog waar meerdere scrapSterren (waaronder ikzelf) hun mooie scrapwerken tonen


Engelse/Amerikaanse sites:

*Ü* Two peas in a bucket!!! (mijn nr.1 favouriet!) ~ Klik op peanut gallery en je vindt heel veel voorbeelden en je kunt ook nog eens zoeken op techniek of categorie.

*Ü* www.scrap-maps.com ~ geen idee meer hoe je een pagina kan indelen? Kijk dan eens op deze website. Daar kun je aan de linkerkant het formaat opgeven en hoeveel foto's je kwijt wil en dan verschijnen er aan de rechterkant een heleboel ideeën voor het indelen van je pagina!!! Heel leuk!

*Ü* www.scrapsahoy.com ~ ook veel voorbeelden, maar bovenal ook veel uitleg over technieken, kijk voor het technieken gedeelte hier, want ik kon het wat lastig vinden ; )

*Ü* Cherished Scrapbooks ~ veel mooie lay-outs

 

Templates

*Ü* Scrap-maps ~ voor templates per hoeveelheid foto's!!!

*Ü* Mirkwoorddesign ~ voor als je templates zoekt!!!


(on-line) Winkels

*Ü* Scraps ~ leuke site met veel voorbeelden en webwinkel. De winkel zit in Nieuwerbrug (vlakbij Gouda)

*Ü* scrapfever ~ heel veel leuke spullen en vaak ook goed betaalbaar. Heb hier al vaak wat besteld en ben erg tevreden over hun service en snelheid!

*Ü* www.scrapland.nl - on-line winkel, maar ook 2 vestigingen in Nederland, in Amsterdam en Breda. Heb er al eens wat besteld en ze hebben hele mooie papiermerken/lijnen in hun collectie. Zeker de moeite waard om eens te kijken!

*Ü* www.scrapbookstudio.eu/shop - on-line versie van de winkel in Eelde waar ik graag kom. Staat er iets niet bij, kun je Mathilde bellen en ze doet haar best om het te regelen, prima service.

*Ü* www.creatiefscrapwork.nl - hier zelf nog niks besteld, maar komt heel vriendelijk over en veel leuke spullen

Embellishments om zelf te maken

*Ü* Better homes en gardens ~ geen eenvoudige, maar wel heel mooi

*Ü* www.idreamofscrapping.com ~ echt heel veel embellishments, paper piecing (o.a. van die leuke poppetjes die je zelf in elkaar kan knutselen). Heel leuk! Een aanrader!


Achtergronden om uit te printen

*Ü* www.pccrafter.com/community/cafediva.aspx ~ de te downloaden bestanden wijzigen regelmatig en er zitten vaak leuke tussen!

*Ü* Computerscrapbooking ~ niet alleen achtergronden, maar ook mooie praktisch bruikbare afbeeldingen, o.a. ballonnen.

*Ü* Epson ~inderdaad een printerfabrikant, maar met hele mooie achtergronden (die wel veel inkt gebruiken, maar wel mooi!)

Lettertypen (fonts) die je gratis kunt downloaden

*Ü* Fonts for kids ~ nou niet echt alleen mooie lettertypen voor kinderen, ook mooi voor scrappers!!!!

*Ü* Fontgarden ~ook heel veel mooie lettertypen

Pagina met veel links naar sites over scrappen (kun je zelf een keuze maken)

*Ü* plakboek-winkels.allepaginas.nl ~ een portalsite naar winkels, on-line winkels en workshops bij jou in de buurt, o.a. overzichtelijk per provincie gerangschikt.

*Ü* plakboek.allepaginas.nl ~ net ontdekt, ook lekker overzichtelijke portalsite. Sta er helaas nog niet zelf op, hihi, maar neemt niet weg, dat je hier heeel veel links kunt vinden naar andere sites op scrapgebied!

*Ü* www.scrapbook.startbewijs.nl ~ een mooie, overzichtelijke portalsite (en ik sta er ook tussen!!!) van een enthousiaste scrapster.

*Ü* www.scrapbookers.verzamelgids.nl ~ een grote portalsite (en ik sta er ook tussen!!!)

*Ü* Creatiefnet ~ Nederlandse site met veel links naar Engelse en Nederlandse sites

*Ü* plakboek.pagina.nl ~ behoeft weinig uitleg denk ik, vééél links

*Ü* scrapbook.startkabel.nl ~ ook veel links (en ik sta er ook tussen!!!)

 

Ook leuk

*Ü* www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek ~ t'is soms heel leuk om een betekenis van een woord bij een lay-out te gebruiken, zoek de betekenis daarvan hier!

Sites van familie en vrienden

*Ü* henhil.tmfweb.nl ~mijn eigen vader heeft een mooie site over vijvers. Ben je vijvergek, ga dan beslist eens kijken!!!

*Ü* www.drumznmusic.com ~ ooit al eens drumles willen volgen of zoek je iemand die Djembe workshops voor je werk/uitje/personeelsuitje geeft, dan moet je bij mijn lieve vriend Klaas zijn. Klaas is mijn overbuurman en kan waanzinnig goed drummen. Even kijken dus!

*Ü* www.marga-kinderfeestjes.tk ~woon je in de provincie Groningen en zoek je leuke verkleedkleren en wellicht nog meer, kijk dan eens op deze site!

*Ü* www.xs4all.nl/~hwier/ ~ voor allerei gein en ongein... gewoon voor de leuk!